Lohihyytelö
4 tl liivatejauhetta
4 keskikokoista herkkukurkkua
n. 150 g kylmäsavulohta
2-3 valkosipulin kynttä
1 prk kermaviiliä
1 prk ranskankermaa
1 tl sokeria
1 tl sitruunapippuria
2-3 rkl silputtua tilliä
2 dl kuohukermaa vatkattuna
Leikkaa kurkut ja lohi pieniksi kuutioiksi. Puserra joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää seokseen muut aineet, kermavaahto viimeisenä kevyesti nostellen. Sekoita liivatejauhe huolellisesti pieneen määrään kiehu-
vaksi kuumennettua vettä. Anna tasaantua noin 5 minuuttia liukenemisen varmistamiseksi.
Lisää seos hyytelön ainesten joukkoon ja anna hyytyä kylmässä vähintään
3 tuntia tai yön yli.
Kommentit