1227811.jpg

 

Lohihyytelö

 

4 tl liivatejauhetta
4 keskikokoista herkkukurkkua
n. 150 g kylmäsavulohta
2-3 valkosipulin kynttä
1 prk kermaviiliä
1 prk ranskankermaa
1 tl sokeria
1 tl sitruunapippuria
2-3 rkl silputtua tilliä
2 dl kuohukermaa vatkattuna

Leikkaa kurkut ja lohi pieniksi kuutioiksi. Puserra joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää seokseen muut aineet, kermavaahto viimeisenä kevyesti nostellen. Sekoita liivatejauhe huolellisesti pieneen 
määrään kiehu-

vaksi kuumennettua vettä. Anna tasaantua noin 5 minuuttia liukenemisen varmistamiseksi.

Lisää seos hyytelön ainesten joukkoon ja anna hyytyä kylmässä vähintään

3 tuntia tai yön yli.