981045.jpg

Riista-kasvispai

ohje on Valion sivuilta ja suluissa on hieman muokkaamani aineet

Taikina
1 prk (250 g)  Valio maitorahkaa
250 g   Valio voita
4 dl   vehnäjauhoja
1 tl   leivinjauhetta

Riista-kasvistäyte
1 dl   pitkäjyväistä riisiä + vettä
2 rkl   Valio voita
250 g   riistajauhelihaa (naudan paistijauhelhaa)
2 - 3 (200 g)  sipulia
500 g   porkkanoita
100 g   juuriselleriä  (100 g purjoa)
1 prk (120 g)  Valio smetanaa
1 1/2 tl   suolaa
1 tl   hienonnettua mustapippuria
1 1/2 dl   persiljaa
1 pussi (150 g)  Valio emmental raastetta
2   munaa

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 25 cm) pohjan kokoinen pala. Voitele vuoan reunat. Valmista taikina: Sekoita rahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Ota taikinasta 1/3 erilleen. Kauli se kanneksi leivinpaperin päällä. Käytä vuoan pohjaa mittana, niin saat sopivan kokoisen kannen. Kauli ja taputtele loppu taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka ja kansi jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Laita riisit kiehumaan. Lisää keitinveteen ripaus suolaa. Sulata voi pannulla. Lisää jauheliha kuumalle pannulle ja ruskista tasaisesti. Lisää hienonnettu sipuli, kuullota. Raasta tai hienonna monitoimikoneella porkkanat ja selleri karkeahkoksi raasteeksi. Lisää ne sekä smetana, suola ja pippuri pannulle. Anna kypsyä muutama min. Nosta pannu levyltä. Lisää hienonnettu persilja, juustoraaste ja valutetut riisit. Vatkaa munien rakenne rikki ja ota 1 rkl sivuun kannen voitelua varten. Lisää munat täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja nosta kansi päälle. Sulje liitoskohta sormella painellen. Voitele ja pistele kansi. Kypsennä 200 asteessa n. 40 min. Anna jäähtyä hiukan ja irrota vuoasta.

981047.jpg