Tänään tein kinkkupiiraita ja kinkku-tonnikala piiraita. Ohje on Liinamaija leipoo -blogista ja tein kinkkupiiraat ohjeen mukaan hiukan muunnellen raaka-aineita. Itse pidin enemmän kinkku-tonnikala versiosta.
Kinkkupiiraat
250 g margariinia
n.10-13 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
3,5 dl maitoa
50 g hiivaa
Nypi rasva ja jauhot, lisää suola ja maitoon liuotettu hiiva. Jaa taikina 48 palaan. Pyörittele taikina palloiksi ja anna kohota.
Kinkku täyte:
100 g kinkkusuikaleita
1 sipulia
1 rkl sinappia
juustoraastetta
Kinkku, sipuli ja sinappi sekoitetaan keskenään.
Paina kohonneisiin pulliin syvennys lasilla ja täytä syvennys täytteellä. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.
Kinkku-tonnikalapiiraat
250 g margariinia
n.10-13 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
3,5 dl maitoa
50 g hiivaa
Nypi rasva ja jauhot, lisää suola ja maitoon liuotettu hiiva. Jaa taikina 48 palaan. Pyörittele taikina palloiksi ja anna kohota.
Kinkku-tonnikala täyte:
100 g kinkkusuikaleita
1 prk tonnikalapaloja
1 sipuli
1 rkl sinappia
1 rkl ketsuppia
Kinkku, tonnikala, sipuli ja mausteet sekoitetaan keskenään.
Paina kohonneisiin pulliin syvennys lasilla ja täytä syvennys täytteellä. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.
Kommentit