600989.jpg

Sitruuna-juustokakku

Pohja:

200 g digestive keksejä

100 g margariinia

Hienonna  keksit ja sekoita vähän sulatetun margariinin kanssa. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytten tekemisen ajaksi.

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g valion sitruunarahkaa

1 rkl sitruunamehua

1/2 dl makeutusjauhetta

1,5 dl Flora vanillaa

1 dl vettä

3-4 tl  liivatejauhetta

Sekoita tuorejuusto, rahka, sitruunamehu ja makeutusjauhe keskenään. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi ja lisää muiden aineiden joukkoon.Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatejauhe siihen. Lisää liivate ohuena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen ja kaada täyte pohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään.