Sitruuna-juustokakku
Pohja:
200 g digestive keksejä
100 g margariinia
Hienonna keksit ja sekoita vähän sulatetun margariinin kanssa. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytten tekemisen ajaksi.
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valion sitruunarahkaa
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl makeutusjauhetta
1,5 dl Flora vanillaa
1 dl vettä
3-4 tl liivatejauhetta
Sekoita tuorejuusto, rahka, sitruunamehu ja makeutusjauhe keskenään. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi ja lisää muiden aineiden joukkoon.Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatejauhe siihen. Lisää liivate ohuena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen ja kaada täyte pohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään.
Kommentit