504336.jpg

Poronkäristys

1 pkt (240g) Pirkka-poronkäristystä

1 rkl oivariinia

1 dl vettä

ripaus suolaa

ripaus mustapipuri rouhetta

Kuumenna pannu ja sulata rasva. Lisää jäinen käristysliiha. Kääntele lihapalaa kuumalla pannulla ja irrottele viipale kerrallaan. Lisää vesi ja mausta. Hauduta kypsäksi muutama minuutti. Tarjoa pariisinperunoiden ja herne-maissi-paprikan sekä huurteisten puolukoiden kera.

Pariisinperunat

1 pss (400g) Pirkka-pariisinperunoita

1/2 l vettä

1/2 tl suolaa

Keitä vesi kattilassa ja lisää suola ja perunat. Keitä n. 5min. ja kaada vesi pois kattilasta ja höyrytä perunat kuiviksi kuumalla levyllä. Peitä kannella ja anna lämmön tasaantua muutama minuutti.