Tämä ohje löytyi  Herkkusuu blogista. Minun kääretortusta tuli melko kuiva ja meinasi repeillä niin ei saanut leikattua kauniita paloja.

 

542919.jpg

Marianne kääretorttu<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pohja:

3 kananmunaa

1,5 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivnjauhetta

 

Täyte:

½ prk Flora Vanillaa

100g maustamatonta tuorejuustoa

½ pss Marianne rouhetta

 

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää muna-sokerivaahtoon kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 250 asteessa n. 5 min. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä sokeroidulle leivinpaperille. Poista varovasti paistopaperi ja anna jäähyä ennen täytteen lisäämistä.

 

Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja Marianne rouhe. Levitä täyte pohjan päälle ja rullaa leivinparia apuna käyttäen kääröksi. Anna vetäytyä jääkaapissa ennen leikkaamista.