Ohje on Marien -blogista. Muuntelin ohjetta kaapista löytyneiden raaka-aineiden mukaan.

849536.jpg

849609.jpg

Mangojuustokakku

Pohja:

175 g kaurakeksejä

75 g margariinia

Täyte:

200 g appelsiinituorejuustoa

125 g maustamatonta jogurttia (Activia)

1 1/2 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

3 rkl sitruunamehua

2,5 dl flora vispiä

3 tl liivatejauhetta

Kuorrute:

2 prk mangososetta (Piltti)

2 tl liivatejauhetta

1/2 dl vettä

Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä leivinpaperi tai kelmua irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.

Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon sekä lisää jogurtti joukkoon.  Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoseokseen. Sulata liivate kiehuvaan vesi tilkkaan ja lisää liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kuumenna 1/2 dl vettä kiehuvaksi ja sulata liivatejauhe veteen. Lisää mangosose ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakun päälle ja hyydytä vielä noin puoli tuntia.