576539.jpg

Sitruunajuustokakku

Pohja:

200g digestive-keksejä

75 g oivariinia

Murskaa keksit ja sekoita pehmeän margariinin kanssa. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g maitorahkaa

3 rkl sitruunamehua

(1/2 dl sokeria tai makeutusainetta)

1,5 dl Flora vanillaa

1 rkl liivatejauhetta

Sekoita tuorejuusto, rahka, sitruunamehu ja sokeri keskenään. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi ja lisää muiden aineiden joukkoon.Kuumenna tilkka vettä ja liuota liivatejauhe siihen. Lisää liivate ohuena nauhana seokseen ja kaada täyte pohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti. Ripottelin pinnalle Marianne muruja.