Sitruunajuustokakku
Pohja:
200g digestive-keksejä
75 g oivariinia
Murskaa keksit ja sekoita pehmeän margariinin kanssa. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitorahkaa
3 rkl sitruunamehua
(1/2 dl sokeria tai makeutusainetta)
1,5 dl Flora vanillaa
1 rkl liivatejauhetta
Sekoita tuorejuusto, rahka, sitruunamehu ja sokeri keskenään. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi ja lisää muiden aineiden joukkoon.Kuumenna tilkka vettä ja liuota liivatejauhe siihen. Lisää liivate ohuena nauhana seokseen ja kaada täyte pohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti. Ripottelin pinnalle Marianne muruja.
Kommentit